22. apr. 2012

Biomolekularec.si

Zdaj gre zares!
Dogodek, ki sem ga že napovedal, lahko zdaj predstavim nekoliko podrobneje. Prejšnji teden smo obvestili vse slovenske učitelje biologije in (upam, da tudi) kemije, ki berejo e-pošto in spremljajo spletno učilnico (kemiki), obvestilo je izšlo v e-novicah Zveze za tehnično kulturo in poslali smo vabila dekanom, da predstavijo svoje študijske programe s področja molekularnih ved o življenju. Naslednji teden obvestimo še člane strokovnih združenj in študente.

Prireditev bo namenjena vsem, ki jih zanimajo molekularne bioznanosti in bi radi zvedeli kaj novega - in to enkrat za spremembo na razumljiv način, v slovenščini in brez pretiranih podrobnosti. Pridete lahko srednješolci (nekaj predznanja biologije bo prav prišlo in kemije ne smete ravno sovražiti), študentje, doktorandi, mladi raziskovalci, raziskovalci kar tako, znanstveni svetniki, profesorji in asistenti, mame in očetje, tete in stari starši, skratka vsi, ki si želite preživeti uro ali dve ali ves dan v družbi z molekularnimi biologi, biokemiki, mikrobiologi, biologi,...

Vse skupaj se bo zgodilo 27. septembra v veliki predavalnici Biotehniške fakultete ljubljanske univerze, začetek pa je predviden ob 9h. Dan bomo zaključili s skupščino Slovenskega biokemijskega društva, ki je organizator dogodka. Poimenovali smo ga Dan biomolekularnih znanosti, vse o prireditvi pa lahko zveste na spletni strani biomolekularec.si.

Osrednji del prireditve bodo predavanja z različnih področij molekularnih ved o življenju. Predavanja bodo dolga le po 6 minut (in 2 minuti za razpravo), tako da boste lahko spremljali čim več raziskovalnih nalog, nobena pa vas ne bo mogla dolgočasiti. Organizirali bomo tudi pogovore z raziskovalci in univerzitetnimi učitelji, ki vam bodo gotovo povedali kaj novega in zanimivega.

Kot rečeno smo povabili dekane 14 fakultet vseh štirih slovenskih univerz in upam, da se bodo odzvali in predstavili svoje študije. Tako bodo srednješolci lahko dobili informacije o vpisu, študiju in vsem ostalem, kar jih bo zanimalo.

Če bi radi predstavili svoje raziskovalno delo, svojo idejo za raziskavo, svoj pogled na molekularne raziskave življenja,... se prijavite do 15. junija. Vsi, ki bi želeli samo priti in spremljati prireditev, se lahko prijavite do začetka septembra. Takrat bo znan tudi program prireditve, v tednu pred prireditvijo pa bomo na spletu objavili še zbornik povzetkov.

Računamo na širok odziv in solidno udeležbo, tako da bomo, upam, z optimizmom podoben dogodek organizirali ponovno čez dve leti.

Ni komentarjev: