24. okt. 2011

Izbor novic s področja sintezne biologije

Priznam, zgledoval sem se po kolegu Francu, ki je zadnjič med vrsticami na svojem blogu omenil, da je nekatere izbrane novice predstavil na portalu Scoop.it. Ker se mi je zdelo simpatično, kako je mogoče izbrati in objaviti vse tisto, kar se na nekam področju dogaja, sem tudi sam zaprosil za testni dostop na istem portalu in začel z izbiranjem novic s področja sintezne biologije. Urejanje je preprosto, saj vgrajeni iskalnik sam predlaga nekatere novice, dodam pa lahko tudi svoje. Če koga zanima, kako je to na koncu videti, naj klikne tule!

Sicer pa sem na portalu Montage, ki deluje po podobnem sistemu 'ponovnega objavljanja' (torej izbora in objave na spletu dostopnih vsebin), začel zbirati tudi novice s področja raziskav cianobakterij, predvsem v povezavi z biogorivi nove generacije. To področje me vse bolj zanima in vesel sem, da tudi moje študente.

1 komentar:

fnekrep pravi ...

Portal Montage mi je všeč (seveda sem takoj pristavil lonček in začel stran na temo odprtega dostopa), vaša tema s cianobakterijami pa tudi!