27. okt. 2007

En teden do iGEM2007

Srečanje študentskih raziskovalnih skupin s področja sintezne biologije iGEM2007 se začne čez en teden in danes, točneje čez štiri ure, je rok za dokončanje spletnih predstavitev projektov. Našo predstavitev smo skooraj že dokončali in mislim, da nam je uspelo dovolj dobro razložiti, kaj smo v preteklih petih mesecih naredili.

Vabljeni torej na domačo stran slovenske ekipe iGEM2007!

V naslednjih dneh nas čaka še priprava postra, zloženke in dokončanje 20-minutne predstavitve, s katero se bomo v soboto, 3. novembra, predstavili v konkurenci 54 ekip z vsega sveta. Organizatorji so nas uvrstili v skupino Zdravje in medicina, v kateri so še ekipe Imperial Collega, Princetona, Berkeleya, Melbourna, Taipeija, univerz Rice, Virgina Tech, McGill in ekipa Bay Area. V isti skupini smo torej tri najbolje uvrščene ekipe z lanskega tekmovanja. Prvotno so v isto skupino uvrstili še ekipi Pariza in Harvarda, a so jih na njuno željo premestili v skupino Temeljne raziskave v sintezni biologiji (kjer je konkurenca nekoliko manj huda).

Razen menjenih dveh področij bodo kategorije na tekmovanju še Procesiranje informacij, Energija (v tej je samo 7 ekip) in Okolje.

1 komentar:

Tina pravi ...

Zgleda zelo impresivno, toliko se marsikateri doktorski student ne uspe narediti! Zelim vam veliko uspeha na tekmovanju!