9. dec. 2007

Novice iz sveta molekularne biologije

Tokrat bi vse obiskovalce bloga rad povabil, da si ogledate, katere novice iz sveta molekularne biologije in biokemije so se zdele študentom 2. letnika Biokemije tako zanimive, da se so jih odločili predstaviti s seminarjem. Letos morajo študenti sami izbrati novico, jo predstaviti s kratkim povzetkom (~200 besed) na wikiju, s seminarjem v obsegu 1000-1200 besed in s predstavitvijo pred letnikom (5-7 minut), ki ji sledi razprava.

Iz seznama seminarjev je razvidno, da se zdijo študentom najbolj zanimive teme, povezane z medicino, sledi pa nevrobiokemija. Velik delež vsebin z medicinsko tematiko je sicer treba pripisati tudi temu, da na spletnih portalih z novicami s področja ved o življenju prevladujejo objave o raziskovalnih dosežkih v medicini.

Povezave na seznamu vodijo do kratkih povzetkov, ki niso recenzirani, običajno pa je na dnu povezava do novice, iz katere so dobili osnovno informacijo o nekem raziskovalnem delu. Celotni seminarji na spletu niso na voljo, običajno pa vsebujejo predvsem biokemijsko razlago procesa, ki ga opisuje novica.

S tem sem tudi posredno povedal, s čim se ukvarjam marsikateri večer, ko bi sicer sam razlagal novice in jih objavljal na tem blogu. Mogoče bo proti koncu meseca, ko se iztečejo roki za oddajo seminarjev, časa kaj več in se bom ponovno lotil pisanja 'po starem'.

Ni komentarjev: