29. jun. 2010

iGEM 2010

Tekmovanje študentskih ekip iz sintezne biologije iGEM bo seveda potekalo tudi letos. Ekipe se bodo srečale med 5. in 8. novembrom na ameriški univerzi MIT. Do danes se je prijavilo 129 ekip, pri čemer so zelo enakomerno zastopane ZDA (37 ekip), Evropa (38) in Azija (38). Lani je bilo prijavljenih 111 ekip.

Do 16. julija morajo ekipe sporočiti, kaj okvirno bodo v svojih raziskavah obravnavale. Do takrat pa je mogoče videti le nekaj osnovnih podatkov samo za posamezne ekipe.

Slovensko ekipo sestavlja 8 študentov in 5 mentorjev pod vodstvom prof. Romana Jerale iz Laboratorija za biotehnologijo Kemijskega inštituta. V študentsko ekipo so se uvrstili Jure Bordon (Računalništvo in informatika), Tina Ilc (Biokemija), Matej Žnidarič (Biologija), Tina Lebar (Biotehnologija), Rok Pustoslemšek (Računalništvo in informatika), Jernej Turnšek (Biotehnologija), Tjaša Stošicki (Biotehnologija) in Nejc Tomšič (Medicina). Kot svetovalec ekipe je naveden Miha Moškon, asistent na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Na kratke opis tematike raziskovalne naloge pa bo treba počakati vsaj še dva tedna...

Ni komentarjev: