25. nov. 2007

Spet v starih tirnicah

Kot da se razen tekmovanja iGEM ta mesec ne bi nič dogajalo... ne, sploh ni res. Po povratku je bilo precej odmevov, res precej, precej čestitk, od kolegov, sodelavcev, od rektorice, ministrice, celo predsednik vlade nam je čestital (!), telefonirali so ljudje z radijskih postaj in s časopisov, nekaj snemanj za televizije nas še čaka, pa tudi prve predstavitve v živo (predvidoma 3. decembra popoldne na Kemijskem inštitutu).

Najbolj neverjetno je, kako je treba za kratke izjave za medije celotno delo skrčiti na par stavkov, s katerimi je nemogoče razložiti tisto, kar je pri projektu bilo najbolj dodelano. Tako kot se verjetno počuti kdo, ki se spozna na glasbo in mora nekomu brez posluha razložiti, zakaj je klavirski koncert od Rahmaninova taka mojstrovina (nočem reči, da je bil naš projekt takoo dober, ne).

V četrtek, v oddaji Študentski val, je novinarka rekla, da si 'več informacij lahko ogledate na naslovu novebiologije.blogspot.com', kar je pa ravno moj blog... in zdaj naj začnem pisati o drugih stvareh? In ko sem že ravno pri radiu - ali je kdo poslušal intervju z Nejcem Jelenom, ki je bil današnji 'nedeljski gost' v istoimenski oddaji na Valu 202. Novinarka ga je vprašala tudi o obetih, ki jih prinaša sintezna biologija in Nejc je navedel par znanih primerov, kaj se da narediti in kaj so že naredili (v laboratoriju). Pri tem sem se spomnil, da mogoče ljudje res preveč poudarjajo (-mo?), kaj bi bilo mogoče narediti in s tem dajemo lažno upanje, da je vse skupaj samo še stvar par dodatnih poskusov in znašli se bomo v lepem novem svetu. -- Ne bo tako preprosto.

Ni komentarjev: