18. jan. 2007

iGEM 2007

Danes sva se s prof. Jeralo s Kemijskega inštituta na kratko pogovarjala glede sodelovanja na mednarodnem tekmovanju iz sintezne biologije iGEM v letu 2007.
Lanska zmaga naše ekipe v svetovni konkurenci je gotovo eden od razlogov, da bomo s sodelavci tudi letos poskusili zbrati študentsko ekipo motiviranih, delovnih in razgledanih študentov različnih študijskih smeri in se ponovno prijaviti. Organizatorji pričakujejo, da se bo letos število sodelujočih univerz povečalo na okrog 100 in v to konkurenco bomo vstopili kot lanski zmagovalci, od katerih bodo ponovno pričakovali nove dobre ideje in dobro izvedene eksperimente. Zato bo tokrat morda še bolj pomembno, da oblikujemo dobro ekipo. Razpis bova objavila do začetka poletnega semestra na spletnih oglasnih deskah posameznih fakultet.

Od študentov, ki bi želeli sodelovati, pričakujeva, da so vsaj v 3. letniku univerzitetnega študija, imajo solidne ocene, jim angleščina ne dela težav, razumejo zgradbo in delovanje celice, so pripravljeni poletne mesece (od junija naprej) brezpogojno nameniti laboratorijskemu delu in ki nimajo težav z delom v skupini. Postopek izbora bo odvisen od števila interesentov, verjetno pa bo podoben kot lani: predprijave, priprava individualnih predlogov projekta, ki jih bova s prof. Jeralo pregledala in avtorje najboljših povabila na razgovor. Upoštevala bova še ocene študija, dodatna znanja in dosedanje izkušnje v laboratoriju. Skupino bi sestavljalo med 6 in 8 študentov.

Če bi se kdo rad že prijavil, se lahko tudi že zdaj. V februarju bova vse interesente povabila na uvodni sestanek, rok za oddajo projekta bo verjetno sredi marca, aprila bodo razgovori in izbor ekipe, maja bomo izbrali dokončen projekt in junija začnemo z delom. No, razmislite!

P.S. (21.1.07): Omejitev na vsaj 3. letnik v končnem razpisu sva opustila, tako da se lahko prijavijo tudi študenti 2. letnika, ki se za sodelovanje pri raziskovalnem delu počutijo sposobni. Končna verzija vabila k sodelovanju je na spletni strani naše lanske ekipe.

Ni komentarjev: